OVER HET GRONINGER STUDENTEN FESTIVAL

HET 34STE BESTUUR

Het bestuur van het Groninger Studenten Cabaret Festival bestaat uit 9 studenten die vol enthousiasme een jaar lang parttime alles rond het Festival, de Audities, de Try-Outs en de Finalistentour organiseren. Dit maakt het Groninger Studenten Cabaret Festival ook zo bijzonder; het is het enige cabaretfestival dat wordt georganiseerd door studenten én gespeeld door studenten!

Het Bestuur van het 34ste Groninger Studenten Cabaret Festival bestaat uit:

Mike Haerkens

Voorzitter

Eva Roeleveld

Secretaris

Inèz Plaisier

Fiscus

Victor van Dam & Fons Verkerk

Acquisitie

Joanne Smit & Cato Roest

Public Relations

Samuel ter Haar

Jury, Presentatoren & Gastoptredens

Judith Boes

Deelnemersbegeleiding

INFORMATIE OVER HET GSCF

In het voorjaar van 2020 kunnen weer vele enthousiaste auditanten zich opgeven voor de selecties van het 34ste Groninger Studenten Cabaret Festival. Zij zullen in Utrecht en Amsterdam hun talenten laten zien aan de selectiecommissie, bestaande uit vier professionals. Na de spanningen van de audities krijgen de auditanten dan eindelijk het verlossende telefoontje: ze zijn door naar de halve finales!

Het traject begint met het deelnemersweekend in juli, waar de kennismaking met elkaar, het bestuur en regisseuse Audrey Bolder plaatsvindt. Tijdens repetities en gesprekken met Audrey worden de programma’s gedurende de zomer steeds meer geperfectioneerd.

In september is het dan eindelijk zover en gaan de Try-Outs van start. In verschillende theaters door heel Nederland hebben de vier halve finalisten voor een enthousiast publiek alles kunnen uitproberen om uiteindelijk tot hun meest succesvolle 25 minuten te komen.

Het hoogtepunt van het 34ste Groninger Studenten Cabaret Festival zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 13 november 2020. Ook dit jaar zal de Stadsschouwburg te Groningen het toneel zijn voor dit grote cabaretspektakel! Na een lang traject van voorbereidingen zal deze dag de klap op de vuurpijl zijn voor de vier halve finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Op vrijdagmiddag valt voor een tweetal halve finalisten het doek, de professionele jury bepaalt deze middag wie er s ’avonds zullen schitteren in de grote finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Vrijdagavond zal het publiek voor de laatste keer uit de stoelen worden geblazen door de finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival en vervolgens zullen de Juryprijs, de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs worden uitgereikt.

Het Groninger Studenten Cabaret Festival draait om de deelnemers, maar er zal daarnaast een gastoptreden zijn van een cabaretier die zijn sporen in het theater al verdiend heeft. Naast deze dag in de Stadsschouwburg Groningen heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival nog meer te bieden. Zo is er voorafgaand aan het Festival een uitgebreide Try-Out Tour, afsluitend een even zo grote Finalistentour.’

DE FESTIVALCOMMISSIE

De FestiCo is de helpende kracht van het bestuur en bestaat uit zes enthousiaste studenten. 

De FestiCo is een veelzijdige commissie met uiteenlopende taken. Één van de hoofdtaken is dat de FestiCo verantwoordelijk is voor de decoratie van de Stadsschouwburg. Ook in de aanloop naar het festival toe en tijdens het festival zelf zijn er veel leuke dingen te doen! 

Vanaf september helpt de FestiCo het bestuur met de kaartverkoop voor het festival. Dit doen ze door langs studentenhuizen -en verenigingen te gaan of door op verschillende plekken in de stad het festival te promoten. Daarnaast reist de commissie mee met het bestuur tijdens de Try-out Tour door heel Nederland! Voor de jongens binnen de commissie betekent dit onder andere helpen met de opbouw van het podium en het changeren, dit houdt in dat ze de cabaretiers voorzien van de attributen die zij tijdens hun voorstelling nodig hebben. Dit is ook hun voornaamste taak tijdens het festival zelf. De meisjes zullen tijdens het festival de bloemen uitreiken aan de presentatoren en de cabaretiers die een gastoptreden komen geven. Ook mogen de meisjes de stemmen van het publiek verzamelen voor de publieksprijs. Als klap op de vuurpijl is de FestiCo verantwoordelijk voor het evenement: ‘More to Explore’ tijdens de KEI-week.

Tevens help je door het jaar heen met de promotie in de KEI-week, organiseer je het KroegenCabaret in de stad en ondersteun je ons bij de cabaretavond op Albertus Magnus! Niet geheel onbelangrijk is het feit dat de FestiCo een opstapje kan zijn naar het 35ste bestuur.

FestiCo 2020