MEEDOEN?

WAT HOUDT HET IN?

Op twee selectiedagen worden uit alle aanmeldingen voor het festival de zes beste optredens geselecteerd. Deze zes zullen gaan deelnemen aan de halve finales van het festival. De deelnemers worden uitgekozen door een selectiecommissie bestaande uit de regisseur van het festival, de voorzitter van het bestuur en twee experts op het gebied van cabaret. Een selectie-dag ziet er als volgt uit: Als deelnemer word je ontvangen op de selectielocatie door het bestuur. Vervolgens krijg je de tijd om je voor te bereiden op je act, die 10 minuten moet duren. Deze mag uit van alles bestaan, zo lang het maar met cabaret te maken heeft. De selectiedagen voor het 38ste Groninger Studenten Cabaret Festival vonden plaats op 8 en 9 juni in Groningen

Voordat de zes geselecteerde deelnemers gaan optreden in de Stadsschouwburg te Groningen, zullen zij eerst een uitgebreid traject doorlopen onder begeleiding van een professionele regisseur. Hieraan voorafgaand zal het deelnemersweekend plaatsvinden, waar er voor een ieder de mogelijkheid is om elkaar beter te leren kennen. In de zomer zal elke deelnemer samen met de regisseur aan zijn of haar persoonlijke stuk werken.

Na de zomer zullen de halve finalisten deelnemen aan de Try Out Tour. Samen met het bestuur en de regisseur zullen de zes finalisten in diverse theaters spelen om zo hun stuk te perfectioneren. De Try Out Tour is de perfecte gelegenheid voor de cabaretier om zich voor te bereiden op een uitverkochte Stadschouwburg.

Op 13, 14, en 15 november is het dan eindelijk zo ver, het 38ste Groninger Studenten Cabaret Festival zal plaatsvinden! Na de halve finales op 13 en 14 november zullen de beste drie deelnemers worden uitgekozen door een professionele jury om door te gaan naar de finale op 15 november. Tijdens deze avond zal er gestreden worden om de volgende prijzen: de Publieksprijs, de Juryprijs en de Persoonlijkheidsprijs.

Na het festival zullen de finalisten zich tonen tijdens de Finalisten Tour in verschillende grote steden.

VOORWAARDEN

MEEDOEN?

Klaar om eindelijk wat met je cabaret talent te doen? Geef je op en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Aanmeldingen voor de 38ste editie zijn geopend!