Bezoek aan kunstenares Hinke Veenstra

Kunstenares Hinke Veenstra zal dit jaar de hoofdprijs ontwerpen voor de aankomend winnaar van het 37ste Groninger Studenten Cabaret Festival. Middels een workshop heeft het bestuur kennis met haar gemaakt. Lees hier snel meer en maak ook kennis met Hinke Veenstra!

Maak kennis met Hinke Veenstra, een getalenteerde kunstenares met een onconventionele benadering van kunst. Geboren in 1965 in Emmen, Nederland, studeerde ze grafisch ontwerp aan de kunstacademie Minerva in Groningen van 1985 tot 1991. Na jarenlang als grafisch ontwerper te hebben gewerkt, begon ze zich steeds meer te richten op schilderen.

Terwijl ze de schilderkunst verkende onder begeleiding van Hans Noordermeer tijdens haar cursus aan “it Toanhûs” in Joure, groeide Hinke’s passie voor schilderen. In die periode verlangde ze ernaar om ongehinderd te experimenteren en vrij te spelen op het doek, weg van de beperkingen die opdrachtgevers met zich meebrachten. Haar passie voor schilderen en haar avontuurlijke benadering van stijl en vorm werden alleen maar sterker. Deze speelse aanpak kenmerkt haar werk en onttrekt zich aan eenvoudige categorisatie.
Sinds 2009 biedt Hinke niet alleen haar eigen schilderwerk aan, maar geeft ze ook cursussen en workshops met acrylverf in haar eigen atelier. Op diverse ondergronden schildert ze wat haar raakt of inspireert, zonder zich te laten beperken door onderwerp of materiaal. Het resultaat is altijd levendig en figuratief van aard. Haar vrolijke werk weerspiegelt haar positieve kijk op het leven.

We hebben het genoegen gehad om Hinke Veenstra te bezoeken als bestuur van het GSCF voor een workshop, waarbij we hebben geschilderd en gekleid, onder het genot van een goed glas wijn. We hebben veel van haar geleerd. Ze is een openhartig, vriendelijk persoon met een gevoel voor humor. Haar workshops zijn op afspraak te volgen en worden ten zeerste aanbevolen. Onlangs heeft ze zelfs een bed & breakfast geopend waar je na afloop van een workshop in het atelier kunt overnachten. Dit is absoluut een aanrader voor een onvergetelijke ervaring. Wij kunnen niet wachten totdat wij de prachtige hoofdprijs zullen zien die zij zal ontwerpen voor het aankomende 37ste Groninger Studenten Cabaret Festival!

Neem vooral een kijkje op haar website: http://hinkeveenstra.nl/website/
En op haar Instagram: https://www.instagram.com/hinkeveenstra/