Word vriend van GSCF

Aanmelden

Blog

GSCF- door Benjamin

Benjamin van der Velden, de winnaar van de Persoonlijkheidsprijs van het 30ste GSCF, neemt ons mee in zijn belevingswereld van het Festival. Enerzijds over de spanning van de toetreding, anderzijds over de lol van het loslaten. Want: het is best geestig, ''het leven''. Lees het hier! 

Feb 14, 2017 |

Instagram

Deelnemers 2017

 De halve finalisten van het 31ste Groninger Studenten Cabaret Festival zijn: 

- Arjen Banach
- Luuk van der Vaart
- Tim Alpherts
- Bovenste Knoopje Open 
- Oscar Arnold
- Daan van der Hoeven

   

Arjen Banach - 'JABROER'

Arjen Banach, de 27-jarige fractievoorzitter van Student en Stad in de Gemeenteraad van Groningen is in het bezit van een aangeboren voorliefde voor de Rijdende Rechter. Daarnaast is hij een van de drie mannelijke fans in Nederland die Love Story van Taylor Swift helemaal uit z'n hoofd kent: voor bewijzen verwijst hij je graag door naar zijn officiële Instagram-account. Wonend bij het mooiste stukje van Groningen, het Noorderplantsoen, vervult hij de eervolle taak om te zorgen dat de stad een beetje gezellig blijft, aan jou om te oordelen of dat nog steeds zo is. In zijn stuk 'JABROER' gaat Arjen op zoek naar het kleine dat we hebben om de wereld ten goede te veranderen. Of dat nodig is? Absoluut. Of dat er is? Geen idee. In ieder geval genoeg reden om je aan te sluiten, zeker na vanavond!

 

Luuk van der Vaart - 'TER KENNISNAME'

'Geachte toeschouwer, bij deze stel ik mij kandidaat voor de openstaande functie van Winnaar GSCF 2017. Mijn naam is Luuk van der Vaart, ik ben 25 en klaar voor een nieuwe uitdaging! Hieronder vindt u een aantal punten die hopelijk aantonen dat ik uw beste kandidaat ben: Ten eerste, ik ben enorm onhandig. Ik gooi de hele dag door dure dingen omver. Daarbij zeg ik vrijwel uitsluitend domme dingen tegen de verkeerde mensen op openbare plekken. Ten tweede ben ik een avondmens. Na kwart over 8 ben ik op mijn best. Tot slot, ik denk anders. Denk ik. Ik graaf nachtenlang in de groeve van mijn brein, wat ik vind wordt overdag gepolijst en 's avonds met wildvreemden gedeeld in de hoop dat zij het mooi vinden. Ik heb begrepen dat u het leuk zou vinden om mij te ontmoeten. Speciaal hiervoor heb ik een stuk voorbereid waarin de bovenstaande drie punten coherent samenkomen, ik noem het 'Ter Kennisname'. Ik ben erg nieuwsgierig naar uw reactie! Mvg, LvdV' 

 

Tim Alpherts - 'TIM FOR BREAKFAST'

Constant in dubio: Tim Alpherts dobbert altijd tussen twee werelden: Nederland en Engeland; roem en integriteit; toch nog een master gaan doen of op het podium blijven staan. Dat podium beklimt hij al sinds zijn stem ver genoeg reikt, en in 'Tim for Breakfast' schetst hij een eigenaardig en eigentijds portret van zijn eigen twijfels. Zijn overpeinzingen worden afgewisseld met zowel muziek als rap. Maar Tim is geen rapper. En hij is ook niet Arjen Lubach. En hij is ook niet Enzo Knol. Maar hij is wel heel veel andere dingen, en hij wil ook nog heel veel worden. Laat je meennemen in Tims hyperbewuste tweestrijd tijdens het GSCF.

 

Bovenste knoopje open - 'VERDER ALLES GOED'

De mannen van Bovenste Knoopje open springen de planken op met een voorstelling waar ze belangrijk doen over kapitalisme, hedonisme, onze hedendaagse moraliteit en zichzelf. Dus das nie mis. Gelukkig vertalen ze de thema'͛s tot kantenklare brokken. In een ietwat cynisch sausje. Als alles goed gaat tenminste. Maar dat gaat het vast. En anders toch. Een kakofonie van integere verhalen, kekke muziek, speelse absurditeit en een ontwapenende chemie. Ambachtelijk theater dat weet te verontrusten. Soms dromen ze dat ze de bastaards zijn van een orgie tussen Droog Brood, Harrie Jekkers, Sadettin Kirmiziyüz en Yvon Jaspers.

 

Oscar Arnold - 'ALS MEZELF'

Oscar is 34 jaar en heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast heeft hij dit jaar een verkorte opleiding aan het Koningstheater Academie in Den Bosch afgerond. Oscar komt uit Utrecht, woont in Utrecht en droomt over Utrecht, maar daar gaat zijn show niet over. Oscars show gaat over een een escapist die voor het eerst op het podium geen rol speelt, maar eindelijk als zichzelf. Dus kom hem zien op 9 november, en wie weet misschien zelfs 10 november.

 

Daan van der Hoeven - 'VERS GEMAAID GRAS'

Daan van der Hoeven is een opkomend talent bij wie je direct een enorme eigenheid voelt. Jong, lief en naïef, maar ook ongeduldig, wispelturig en onzeker. Tot zijn 25ste altijd de gebaande paden gevolgd, tot hij op een dag naar buiten keek en een medewerker van de plantsoenendienst op een grasmaaier zag. Met geopende ogen heeft hij het roer omgegooid en is in het diepe gesprongen. Op weg naar het in zijn ogen hoogst haalbare: het simpelweg "zijn". Hij mag dan wel uit de sleutelstad komen, maar die sleutel heeft hij nog altijd niet gevonden. Daan is een meeslepende verteller en begenadigd grappenmaker met een vlijmscherpe timing. Hij was finalist van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2016, jurywinnaar van het Leeuwarder Cabaret Festival 2017 en publiekswinnaar van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017.

Prae
Realisatie : Custom Website